AARHUS
GYMNASIUM

AARHUS GYMNASIUM i Tilst fortsætter

Vi afventer ny lovgivning

Ny lovgivning skal sikre AARHUS GYMNASIUM, Tilst

Til sommer vil AARHUS GYMNASIUM i Tilst fortsat tage imod stx-, hf- og IB-elever. Det besluttede AARHUS TECHs bestyrelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 11. maj. AARHUS TECH vil afvente den nye lovgivning om elevfordeling, som nu skulle være på trapperne. Først med den nye lovgivning bliver det afgjort, om AARHUS GYMNASIUM i Tilst får de nødvendige seks stx-klasser, som et bæredygtigt stx-tilbud kræver.

”Vi ved, at kvaliteten af undervisningen i Tilst er i top. Så selvom vores udbud af studieretninger bliver mindre mangfoldigt, end hos konkurrerende gymnasier med flere klasser, fastholder vi vores uddannelsestilbud endnu et år i Tilst.  Vi har tillid til, at Pernille Rosenkrantz-Theil prioriterer en lovgivning, som sikrer et bæredygtigt og balanceret elevgrundlag, ligesom vi tror på vigtigheden af vores arbejde i bydelen,” fortæller bestyrelsesformand, Bo Sejer Frandsen.

Han forklarer samtidig, at AARHUS TECH ikke kan stå standby på ubestemt tid. Bestyrelsen har besluttet, at skolen kan afvente børne- og undervisningsministerens lovgivning til den 15. november. Her skal AARHUS TECH, og andre skoler, indgive oversigten over uddannelsesudbud og altså tegne skoleåret 22/23:

”Vi vil gøre rigtig meget for at bibeholde gymnasiet i Tilst. Men får vi ikke lovgivningen med os, bliver det umuligt for os at opretholde et fagligt, socialt og pædagogisk bæredygtigt uddannelsestilbud,” konstaterer han.

Et fælles ansvar

Regionen har bedt os om at fortsætte med et uddannelsesudbud i Tilst. Dette har haft indflydelse på bestyrelsens beslutning. Bestyrelsen forventer således også, at der er opbakning fra regionsrådet til institutionen.

AARHUS TECH vælger med denne beslutning at prioritere en bydel, som har behov for en uddannelsesinstitution. Hele grundlaget for fusionen mellem Langkaer Gymnasium og AARHUS TECH var at sikre et velfungerende uddannelsestilbud i Tilst, og den samfundsopgave tager AARHUS TECH stadig gerne ansvaret for. Men den situation AARHUS GYMNASIUM, Tilst står i er ikke enestående, og ses også i andre af landets større byer, og derfor håber vi, at Pernille Rosenkrantz-Theil vil tage sin del af ansvaret, og dele det med os og de mange andre gymnasier i Danmark.

Danmark har brug for en lovgivning, der sikrer en bæredygtigt og balanceret elevfordeling - såvel fagligt og kulturelt som økonomisk.