AARHUS
GYMNASIUM

Tech på Skanderborg

 

På Tech-studieretningerne er der særligt fokus på, hvordan mennesker skaber teknologi, men også hvordan teknologi former mennesker. Den menneskelige, samfundsmæssige og teknologiske udvikling går på mange måder hånd i hånd. Forestil dig bare, hvordan verden mon så ud i dag, hvis internettet, flyvemaskinen, telefonen eller hele industrialiseringen aldrig var sket.

Vælger du en af Tech-studieretningerne kan du også regne med at komme til at arbejde kreativt – vi nøjes ikke med at tale om tingene. Din teoretiske viden skal bruges sammen med dine praktiske færdigheder. Du bliver inspireret, udformer og skaber løsninger på reelle problemer for mennesker verden over gennem innovative teknologiske opfindelser og nytænkende design.

Vælg den af AARHUS GYMNASIUMs Tech-studieretninger, som bedst stemmer med dine interesser og fremtidsønsker. 

Teknologi A (HTX)

I teknologi A får du forståelse for, hvordan man opfinder og udvikler produkter, som løser udfordringer og problemer i samfundet. Du lærer at analysere problemstillinger, komme på idéer til reelle løsninger og bruge professionelle værktøjer og metoder til at gøre dine produkter til virkelighed. Du kobler teori og praksis, og du får træning i at styre projekter, der former fremtiden.

Design B (HTX)

I design B lærer du om, hvordan du laver et godt design – men også hvad det er, som gør design godt. Du analyserer, vurderer og diskuterer skabelsen af design og arkitektur og de endelige resultater. Du lærer om forskellige former for design, fx det materielle og immaterielle, produkt- og kommunikationsdesign, og så skal du kunne koble din teoretiske viden med praksis, når du selv skal designe et produkt.