AARHUS
GYMNASIUM

Science på Tilst

 

På Science-studieretningerne kan du roligt regne med at få kradset din videnskabelige kløe. Med matematik på højt niveau på alle linjerne, er dine forudsætninger for at kunne dykke sikkert ned i naturvidenskabens verden gode – om så du er til fysik, kemi eller programmering.

Naturvidenskaben har haft afgørende betydning for menneskehedens udvikling. Og det fortsætter den med. Fysikken har bl.a. givet os svar på store spørgsmål om selve verdens byggesten og kræfter. Kemien har bl.a. givet os redningen mod sygdomme og forbedret holdbarheden på mad og materialer. Og programmering har været afgørende for brugbarheden af computere og den verdensomspændende digitalisering.

Du møder konkrete problemstillinger, der kræver kreativitet og logisk sans. Naturvidenskabelig viden er ikke kun teori, men noget som anvendes i praksis i arbejdet med eksperimenter.

Hvis du søger svar på store spørgsmål eller har ambitioner om store opfindelser, så er Science noget for dig. Vælg den af AARHUS GYMNASIUM’s Science-studieretninger, som bedst stemmer med dine interesser og fremtidsønsker.

Matematik A (STX)

I matematik A får du forståelse for matematiske teorier, metoder og beviser. Du lærer bl.a. om sandsynlighedsregning, statistik og matematiske funktionstyper. Det gør dig i stand til at løse matematiske problemer og opgaver i naturvidenskabelige og samfundsfaglige fag, hvor matematik har stor betydning.

Fysik B (STX)

Undervisningen i fysik B gør dig i stand til at foretage beregninger og forklare fysiske fænomener, størrelser og sammenhænge. Du lærer om elektriske kredsløb, atomers byggesten og mekanik. Du skal udføre eksperimenter og lave simuleringer af fysiske systemers opførsel med it-udstyr.

Kemi B (STX)

I Kemi B lærer du om kemiske forbindelsers opbygning, egenskaber og betingelser ved at gennemføre forsøg og forklare reaktionerne. Du kommer også til at lære om stofidentifikation og forskellige kvalitative og kvantitative måder at eksperimentere på inden for kemiens verden.