AARHUS
GYMNASIUM

Studieretninger HTX og STX

Aarhus' største udbud af studieretninger

Vi er både stolte af og glade for vores store udbud af studieretninger på HTX og STX. Vi har med garanti også én, der matcher dine interesser.

Vejen til en studieretning kan gå mange veje. Nogen ved fra første skoledag, hvilken de vil vælge. Andre tuner sig ind i løbet af grundforløbet. Uanset, hvor langt du er i processen, skal du først vælge din studieretning, når grundforløbet slutter.

I grundforløbet, som kører fra skolestart frem til begyndelsen af november, bliver du præsenteret nærmere for studieretningerne og for studieretningsfagene, så du er godt rustet til at vælge den rigtige studieretning i løbet af oktober måned. Når du vælger studieretning, skal du tænke over, hvor du har dine interesser og dine fagligt stærke sider. Det er det bedste udgangspunkt for et rigtigt valg. Så hvis du fx er interesseret i motion og sundhed, bør du overveje, om Aarhus' eneste studieretninger med idræt kunne være noget for dig.

En studieretning består af 2-3 fag (studieretningsfag), der arbejder særligt godt sammen, så dit faglige udbytte bliver så godt som muligt.