AARHUS
GYMNASIUM

Introduktion til HTX for 9. og 10. klasse

Velkommen til brobygning i 9. og 10. klasse

Vi glæder os til nogle spændende og udfordrende dage sammen med dig.

Du vil møde undervisere og elever, som guider dig igennem hele forløbet. De fortæller dig om gymnasiet , og om hvordan du kommer til at arbejde under forløbet. 

Kom og oplev livet som gymnasieelev på AARHUS GYMNASIUM. To dage kan være nok til at finde ud af, hvad du har lyst til i fremtiden.

HTX - AARHUS GYMNASIUM, Aarhus C

Praktisk info


Varighed: to eller tre dage

Hvor: AARHUS GYMNASIUM, Dollerupvej 2, 8000 Aarhus C.

Mødetid: kl. 8:15-14:25.

Kantine: Du kan købe frokost med kort og MobilePay.

Fravær: Kontakt egen skole.

Medbring bærbar pc.

Indhold

Glæd dig til nogle spændende dage, hvor du stifter bekendtskab med det tekniske gymnasiums særlige identitet, og som samtidig er den ungdomsuddannelse, der giver dig allerflest videreuddannelsesmuligheder. Du vil få et særligt tilrettelagt skema, der vil give dig en introduktion til
nogle af HTX-uddannelsens profilfag: naturvidenskab, teknologi og kommunikation/it.

Inden for naturvidenskab studerer man, hvordan verden – naturen – er skruet sammen. Dit
møde med naturvidenskaben som brobygningselev på AARHUS GYMNASIUM kunne fx omhandle:

  • Genetik (biologi)
  • Fedt i chips (kemi)
  • Lys og farver (fysik)
  • Rumlige figurer (matematik)

I faget teknologi arbejdes der med produktudvikling. Der kan være tale om alle mulige typer produkter, der kan bidrage til at løse problemer – store og små - i det samfund, der omgiver os. Vi bruger teori fra andre fag og omsætter denne til konkrete produkter, der bliver til i skolens laboratorier og værksteder. Eksempler på produkter, du skal udvikle, kunne være:

  • Udvikling af fødevarer (flødeboller)
  • Udvikling af multifunktionelt møbel
  • Udvikling af creme


Kommunikation/it har fokus på kommunikation ved hjælp af computeren. Man lærer om grafik
og layout, billed- og videoredigering, farvelære osv. Når du møder dette fag som brobygningselev på AARHUS GYMNASIUM, vil det fx handle om at:

  • producere en stop-motion reklamefilm
  • tegne møbler i 3D-tegneprogrammet SketchUp
  • lave plakater

Særligt for 10. klasse

For vores 10. klasses brobygning tilbyder vi et særligt case-forløb – ”Rocket og Space Science”. Det er generelt for HTX-uddannelsens praksisnære og problemorienterede tilgang, at man bruger fagene aktivt i arbejdet med at skabe løsninger for andre – f.eks. virksomheder, organisationer eller samfund.

I dette forløb bliver du således introduceret for nogle af HTX-uddannelsens kernefag i en superspændende case med raketter, rumfart og liv på andre planeter. I fysik og teknologi arbejdes der eksempelvis med naturlove og raketbygning i vores Makerspace, som både indeholder 3D-printere og en lasercutter. I kemi og biologi vil vi arbejde med forbrændingsreaktioner og genetik – hvad skal der til for at skabe en bæredygtig koloni på en anden planet? I engelskfaget arbejder vi med vores kulturs fremtidsforestillinger  i Science Fiction film, og i faget kommunikation/IT kan du lære at lave et digitalt logo til din egen raket eller måske lave SoMe markedsføringsmateriale for en fremtid rumkoloni baseret på gamification? Fremtiden er lige om hjørnet.