
Til forældre

Forældreguide til uddannelsesvalg
Som forælder spiller du en central rolle, når dit barn skal vælge uddannelse. Den skal både matche evner, drømme og interesser. Med vores forældreguide klæder vi dig på til at hjælpe dit barn godt på vej.
For hvad er forskellen på STX og HTX? Kan man få studenterhue og svendebrev i én og samme uddannelse? Er den internationale studentereksamen, IB, kun for udlændinge? Og hvorfor er HF det helt rigtige valg for flere unge?
Læs vores forældreguide, og bliv klogere på samtalen med dit barn, vores fem ungdomsuddannelser og fire gymnasier samt mulighederne efter endt uddannelse.
Find den rigtige uddannelse for dit barn
Mulighederne for ungdomsuddannelse er mange - tag testen og find ud af, hvilken af AARHUS GYMNASIUMs talrige veje der (nok) er rigtig for dit barn.
Forvirret over de mange forkortelser, huefarver og termer? Se vores ordliste med forklaringer af de mest udbredte begreber.
Giv dit barn selvindsigt og selvtillid med AARHUS GYMNASIUMs Summer camps
Hver sommer får unge i 7., 8. og 9. klasse muligheden for en smagsprøve på gymnasiet, når vi afholder gratis Summer camps.
I løbet af én dag arbejder de uge med et delvist selvvalgt tema, og de oplever gymnasiefagenes indhold, niveau og perspektiver. Ydermere ser de unge gymnasierne indefra – alt fra værksteder og laboratorier til kantiner og klasselokaler.
Trivsel før faglighed
AARHUS GYMNASIUM er mere end blot en uddannelsesinstitution; vi er også en stor familie. Derfor vægter både læring og trivsel højt. Samtidig ser vi en tydelig sammenhæng mellem det faglige og sociale miljø - vores elever præsterer selvfølgelig bedst, når de trives. Derfor vægter vi elevernes trivsel mindst lige så højt, som deres faglige udvikling.

Det faglige miljø
Hvorfor er superellipsen super? Hvad er forskellen på accent grave og accent aigu? Ja, meget som i dag virker svært, vil elever, når de forlader gymnasiet som studenter, løse med lethed. For uanset hvad de kommer til at fordybe sig i, er det vores kerneopgave, at de bliver så dygtige som overhovedet muligt.
Vi ved godt, at de kommer med forskellige talenter og potentialer, men vi er ambitiøse på vegne af samtlige elever. Vi stopper aldrig ved godt nok, for vores ambitioner rækker længere. På AARHUS GYMNASIUM skal eleverne ikke kun lære pensum. Vi ønsker også, at man som elev engagerer sig i sine klassekammerater, sin skole og det samfund, der omgiver os. Kort fortalt, så tror vi på vores elever og deres evner.
Netop derfor er der plads til alle på AARHUS GYMNASIUM. Vi tilbyder talentprogrammer til de dygtigste og støtte og vejledning til elever, der har brug for en hånd i ryggen og et klap på skulderen.

Det sociale miljø
Vi tror på den gode relation mellem elev og underviser. Vi ved godt, at den gode relation ikke opstår af sig selv; den kræver prioritering og ægte nysgerrighed. Derfor tilstræber vi fx altid at have plads til den uformelle samtale – også uden for undervisningen. Og du skal vide, at vi ser hele mennesker, når vi betragter vores elever; aldrig bare matematik- og danskelever.
Når vi spørger vores elever, hvad der kendetegner AARHUS GYMNASIUM, fremhæver de netop det sociale miljø, og vores trivselsundersøgelser bekræfter også dette. Det er vi stolte af!
Vores mangeårige erfaring udpeger den stærke relation mellem elev og underviser som central for elevernes sociale trivsel. Derfor er vi ikke i tvivl - vi fastholder vores tro på den stærke relation.
Grundskolen er kun første del af rejsen gennem uddannelsessystemet
Der er mange veje at gå og mange mål at nå. Derfor byder de sidste år i grundskolen på masser af aktiviteter, der afklarer dén retning, som er rigtig for dit barn.
Fire gymnasier
På AARHUS GYMNASIUM, kan du vælge mellem fire forskellige gymnasier.
Læs mere om gymnasierne, og vælg det, der passer dig:
Én vision
Når du har valgt at gå på AARHUS GYMNASIUM, har du truffet et aktivt valg for dig selv, din udvikling og din fremtid.
Du bliver placeret i et stort fællesskab, der udvikler dig som menneske.
AARHUS GYMNASIUM stiller krav til dig, lytter til dig, skubber til dig, støtter dig og prøver dig af. Det er dit sociale liv og dit skoleliv under et tag.
Bliv dit barns bedste vejleder med vores uddannelsesguide
Ved du nok til at hjælpe dit barn?
Du kan ikke længere regne med, at dit barn får personlig uddannelsesvejledning i folkeskolen. Hvad svarer du, når dit barn spørger dig til råds om valget af ungdomsuddannelse?
Vi klæder dig på til samtalen med dit barn.
Få vores uddannelsesguide i din indbakke
I otte mails stiller vores uddannelsesguide til forældre skarpt på det, som er vigtigst at vide om uddannelseslandskabet anno 2023.
Uddannelsesguiden indeholder bl.a.:
- Forklaringer af de mange forkortelser og betegnelser i uddannelsessystemet.
- Oversigt over ungdomsuddannelserne og de efterfølgende muligheder.
- Konkret guide til hvordan du taler med dit barn om valget af uddannelse.
FAQ
Læs ofte stillede spørgsmål til vejlederne og svar.