AARHUS
GYMNASIUM

Computer Science

Matematik A | Programmering B - HTX

Som elev på denne studieretning går du fra at være passiv IT-bruger til aktiv IT-skaber. Du får forståelse for, hvad der former vores digitaliserede liv, og vi lærer dig, hvordan du skubber til grænserne ved selv at nytænke og udvikle IT-baserede løsninger.

Sådan samarbejder studieretningsfagene

I programmering lærer du blandt andet, hvordan computere og internettet virker, så du kan designe, udvikle og forbedre programmer. Vi starter på begynderniveau, så alle kan være med. I matematik får du en forståelse for matematisk tankegang og logik. Du lærer at analysere konkrete problemstillinger og finde de bedste løsninger til dem.

Kombinationen af matematik og programmering gør dig i stand til at lave avanceret programmering, hvor du udnytter logikken fra matematikken. Du lærer at bruge computeren som redskab til at skabe ny viden og IT-produkter – digitale og fysiske – der løser problemer og gør livet nemmere.

Sådan foregår undervisningen

Du kommer eksempelvis til at skrive programmer, og du prøver kræfter med at forhindre hacking. I vores veludstyrede værksteder bygger vi udstyr, vi kan programmere og ”give liv”, heriblandt robotter og satellitter. Fokus er dog ikke kun på computere og maskiner; det er i sidste ende mennesker, som skal have gavn af, det vi skaber. Derfor undersøger vi, hvordan godt design af grænseflader gør det nemmere at benytte IT. Og så taler vi om de etiske udfordringer i, den indflydelse IT har på vores liv.

Undervisningen finder sted i klasselokalet, i værkstederne og i laboratoriet. Vi kommer også ud på museer, virksomhedsbesøg og uddannelsesinstitutioner, som viser et udpluk af de mange mulige veje at gå efter gymnasiet.

Her kan du tage denne studieretning

Særligt for denne studieretning i Aarhus C

Vælger du denne studieretning hér, vil du som noget særligt få faget informatik på B-niveau i stedet for faget kommunikation og IT. Informatiks kerne er behandling af og interaktion med digitale data.

Særligt for denne studieretning i Viby

Vi giver dig mulighed for at afprøve dig selv og dine evner i mange konkurrencer. Både på nationalt plan, fx DM i Science, OL i fysik og Astro-PI challenge, hvor du udvikler kode til et videnskabeligt eksperiment på den internationale rumstation (ISS), og på internationalt plan såsom Matematik-Olympiaden.