AARHUS
GYMNASIUM

Din aktive krop

Bioteknologi A | Idræt B - HTX

Vælger du denne studieretning bliver du udfordret både fysisk og mentalt. Du vil få viden om kroppens bedrifter – både de daglige og de mere spektakulære under pres.

Sådan samarbejder studieretningsfagene

I idræt arbejder vi med en bred vifte af træningsformer og sportsgrene – lige fra yoga til fodbold. Du lærer, hvordan kroppen fungerer, når du bevæger dig, og hvordan du optimerer din præstation. I bioteknologi undersøger du biologiske systemer, særligt med henblik på anvendelse inden for produktion, bearbejdning af fødevarer, genteknologi, naturbevarelse og sygdomsbekæmpelse.

Når du tager fagene sammen, får du en solid forståelse for kroppens fysiologi, genetik, og hvordan vi kan påvirke vores sundhed – via teknologi og gennem fysisk aktivitet. Du får en biologisk forklaring på, hvordan nervesystem og muskler skal spille sammen, for at du kan yde optimalt, og du lærer om opbygningen af kroppens celler.

Sådan foregår undervisningen

Du kommer blandt andet til at bruge dig selv som datakilde; med udgangspunkt i dine præstationer bruger vi udstyr som fx puls- og kraftmålere til vise, hvad der sker i din krop, når du presses fysisk. Vi ser på, hvordan lovlige (og ulovlige) præstationsfremmende midler virker. Og så prøver du kræfter med moderne genteknologier, der kan bruges til behandling af sygdomme, undersøgelser af biodiversiteten og meget andet. Vi diskuterer desuden de etiske problemstillinger i brugen af præstationsfremmende midler og teknologier.

Undervisningen sker i hallen, i laboratoriet, i klassen og udendørs. Vi tager til forskellige idrætsfaciliteter, og vi drager ud i felten, når vi skal indsamle biologisk forsøgsmateriale, fx vand- og jordprøver. Vi besøger også virksomhedsvisit og uddannelsesinstitutioner, hvor bioteknologi og sundhed er i fokus.

Her kan du tage denne studieretning