AARHUS
GYMNASIUM

Krop og sundhed

Biologi A | Idræt B - STX

Hvis du ikke allerede er dybt fascineret af kroppen, så bliver du det, når du vælger studieretningen Krop og Sundhed. Du får syn for kroppens utrolige tilpasningsevne, og du lærer, hvordan det er muligt at optimere præstationer gennem viden om fysiologi, træning og teknik – og hvor grænserne går for, hvad der egentlig er sundt.

Krop og sundhed er den eneste STX-studieretning i hele Aarhus-området, hvor du kan få idræt B som studieretningsfag.

Sådan samarbejder studieretningsfagene

I biologi lærer du om levende organismer, og de krav, vilkår og de processer der opretholder forskellige livsformer. Du lærer om plante- og dyreliv, fra celle- til populationsniveau. I idræt arbejder vi med forskellige træningsformer og sportsgrene, og hvordan kroppen fungerer under pres.

De to studieretningsfag arbejder naturligt sammen, når det handler om at forstå din krops processer. Du vil også opleve, at forløb går på tværs af fag, og at din studieretning flyder over i undervisningen i andre fag: I dansk vil du således kunne have et forløb om kroppen og skiftende fysiske idealer gennem kunsthistorien eller læse Zlatan Ibrahimowić' selvbiografi.

Sådan foregår undervisningen

De mange idrætstimer gør det muligt at træne alverdens idrætsdiscipliner samt gå i dybden med teori og teknikker. Dertil kan vi også undersøge kroppen i laboratoriet og prøve den af på helt andre måder end ellers. Biologi A-undervisningen klæder dig ekstra godt på til at forstå de mekanismer, der udfolder sig i idrætsundervisningen, fx når vi undersøger, hvordan kroppen omdanner kulhydrater, proteiner og fedt til energi.

Undervisningen veksler mellem det praktiske og det teoretiske, mellem fysiske udfoldelser og teoretisk fordybelse med forsøg i laboratoriet. Vi er ikke blege for at sige, at vi har exceptionelle idrætsfaciliteter; her finder du dansesal, atletik- og fodboldbaner, en kæmpe indendørs sportshal samt velassorteret træningslokale med fitness- og vægttræningsudstyr. Som elev får du fri adgang til vores faciliteter uden for idrætstimerne.

Her kan du tage denne studieretning