AARHUS
GYMNASIUM

Musik og kultur

Engelsk A | Musik A - STX

Når du vælger denne studieretning, vil dit forhold til musik ændre sig. Du vil gå fra ”bare” at nyde musik i øregangen til selv at kunne udfolde dig musikalsk, men du vil også opdage helt nye dimensioner i musikken. Værkers komplekse strukturer, samt de historiske begivenheder og perioder de afspejler, vil blive tydelig for dig. Det er en fordel – men ikke et krav – hvis du allerede har erfaring med at spille et instrument.

Sådan samarbejder studieretningsfagene

I musik arbejder vi med at spille forstå den musik, der omgiver os, og som vi selv skaber. Du lærer bl.a. at læse og anvende noder til at spille musik, analysere værker og til at forholde dig til musikhistorien. I engelskfaget lærer du at kommunikere effektivt med det meste af verden. Du møder desuden de engelsktalende kulturer og deres historie gennem moderne og klassisk litteratur, film og musik.

I samspil giver fagene dig super forudsætninger for at få et utroligt udbytte af musikalske og andre typer af kunstneriske værker. Du lærer at afkode kunstneriske udfoldelser, og på den måde bliver klogere på menneskeskæbner, samfundsforhold og begivenheder gennem historien. Du får øjnene op for, hvordan kulturen skaber os, på samme måde som vi skaber den.

Til tider vil studieretningsfagene præge andre dele af undervisningen eller arbejde sammen i temaforløb. Det kunne fx være i historie, musik og engelsk i forbindelse med undervisning om forholdet mellem jazz og den amerikanske borgerrettighedsbevægelse i 1950’erne og 1960’erne.

Sådan foregår undervisningen

Vi arbejder med alverdens kommunikationsformer, fra den mundtlige dialog til klassiske tekster og musikkoncerter. Vi er undersøgende, fx når vi analyserer en tekst, en samtale eller et stykke jazzmusik, og kreative, når vi selv formidler vores nye viden gennem videoproduktioner eller med instrumenter i hånden.

Musikundervisningen foregår i vores to øvelokaler og lydstudie, hvor vi indspiller musik. Som elev får du også fri adgang til faciliteterne uden for lektionerne. Dertil skal vi ud på tur, bl.a. til spillesteder og koncerter. Vi laver også musical og deltager i det gymnasiale Inter-MGP.

Her kan du tage denne studieretning