AARHUS
GYMNASIUM

Fortællingens kunst

Kommunikation og IT A | Samfundsfag B - HTX

Vælger du denne studieretning, bliver du fortrolig med et af de mest anvendte og magtfulde værktøjer gennem verdenshistorien: fortællingen. Du lærer, hvordan historierne vi fortæller, og måderne de fortælles på, former os på godt og ondt – som individer og som samfund.

Sådan samarbejder studieretningsfagene

I kommunikation og IT får du forståelse for, hvordan man med sproglige virkemidler og teknologiske værktøjer kan påvirke menneskers holdninger og handlinger. I samfundsfag lærer du om politiske ideologier og styreformer, meningsdannelse og medier samt det, der skaber - og udhuler - samfundsøkonomien. Vi bruger aktuelle begivenheder i undervisningen.

Når fagene arbejder tværfagligt sammen, får du øjnene op for, hvordan menneskers værdier og adfærd påvirkes mere af fortællinger end faktabaserede argumenter. Du forstår, hvordan historiefortælling kan bruges til at uddanne, inspirere, overbevise og manipulere befolkninger. Og det vil stå klart for dig, hvordan den teknologiske udvikling skaber og spreder medrivende historier, der kan forstærke den samling – eller splid – der opstår mellem mennesker.

Sådan foregår undervisningen

Du skal arbejde med fortællingens kunst på mange forskellige måder. Vi ser film og taler fx om filmiske virkemidler, og hvordan amerikansk kultur udstilles og udbredes gennem Hollywood. Du får indblik i alle aspekter af filmproduktion fra produktion, distribution og markedsføring af det færdige produkt. Du skal eksperimentere med videomediet på tværs af genrer og platforme, fx kampagnefilm, kortfilm, nyhedsindslag, SoMe og tv-serier. Du får et skarpt blik for storytelling, og du bliver fortrolig med at bruge professionelt udstyr til optagelse og redigering.

Du kommer til at få undervisning i klasselokalet og i vores mediefagsrum. Vi tager desuden på ture og besøger nogle af de virksomheder og andre partnere i mediebranchen, som vi samarbejder med for at gøre undervisningen virkelighedsnær.

Vi afholder filmfestival, hvor resten af skolen får mulighed for at se vores produktioner på studieretningen.

Her kan du tage denne studieretning